Η Διευρυμένη Μερική Συμφωνία Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Πολιτιστικών Διαδρομών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ, την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Χανίων, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων καθώς  και την Πολιτιστική Διαδρομή «Δρόμος Ιστορικών Καφέ» είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν ότι το 11ο Ετήσιο Συμβουλευτικό Forum Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης θα πραγματοποιηθεί στις 5-7 Οκτωβρίου 2022 στα Χανιά. Το ρόλο του Συντονιστή Φορέα των διοργανωτών έχει η Περιφερειακή Αναπτυξιακή Εταιρεία Κρήτης ΑΕ.

Το θέμα του φετινού Forum είναι «Πολιτιστικές Διαδρομές του Συμβουλίου της Ευρώπης: Διαφύλαξη των Ευρωπαϊκών Αξιών, της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και του Διαλόγου». Το Forum Χανίων 2022 θα προσφέρει την ευκαιρία να αναδειχθούν η μεθοδολογία και οι πρακτικές των Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης και η αυξανόμενη σημασία τους για την προαγωγή της κοινής ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς και του διαπολιτισμικού διαλόγου, υπό το πρίσμα της βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης.

Το πρόγραμμα του Forum περιλαμβάνει πάνελ συζητήσεων, θεματικές και ειδικές ενότητες, καθώς και τελετή απονομής της πιστοποίησης του Συμβουλίου της Ευρώπης στις νέες Πολιτιστικές Διαδρομές του Προγράμματος.

Για τη συμμετοχή στο Forum απαιτείται πρόσκληση. Μετά την ολοκλήρωση της διοργάνωσης, τα σχετικά αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην παρούσα ιστοσελίδα.

Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και για το σχέδιο προγράμματος του Forum, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ειδική ιστοσελίδα της διοργάνωσης.